De rondleiding van Boot Düsseldorf 2024 begint in hal 1, waar bezoekers kennismaken met middelgrote motor- en stalen jachten tot 20 meter. De ‘Motor Walk’ van Boot Düsseldorf leidt vervolgens naar hal 3, waar motorboten tot 10 meter worden tentoongesteld. In hal 4 zijn de Scandinavische motorboten en vele modellen met innovatieve, alternatieve aandrijvingen de grote attractie.

Het groeiende segment van motorboten breidt zich vanaf Boot Düsseldorf 2023 uit naar hal 9, met een showcase van tenderboten en RIB’s tot 10 meter. Boot Düsseldorf, al 54 jaar lang de centrale hub en motor van de internationale watersport, biedt van 20 tot 28 januari 2024 een breed scala aan watersportactiviteiten en heeft topmerken in huis. Zowel zeilers als motorbootvaarders vinden hier alles, van kleine instapbootjes en jollen tot aan luxueuze jachten.

Naast de focus op zeilen en motorboten, krijgen ook andere watersporten zoals duiken, surfen, peddelen en vissen ruime aandacht op Boot Düsseldorf. Met innovatieve en technisch geavanceerde producten van exposanten is het evenement de internationale innovatiehub van de watersportsector. Elk jaar in januari geeft het evenement het startsein voor het nieuwe watersportseizoen.

De ‘Destination Seaside’ biedt een uitgebreid toeristisch aanbod voor vakanties en sportactiviteiten op, aan en in het water, en is een trekpleister voor iedereen die graag zijn vrije tijd doorbrengt aan zee, rivieren en meren. Met aantrekkelijke podiumprogramma’s, boeiende sprekers uit de branche, de nieuwste trends in watersport, en een mix van workshops en bijeenkomsten voor zowel recreatieve sporters als experts, is deze beurs wereldwijd uniek.

Zo vestigt Boot Düsseldorf in 2024 opnieuw haar positie als de topbestemming voor watersportliefhebbende gezinnen en internationale professionals. Het belooft een inspirerende ervaring te worden waar de passie voor de zee, rivieren en meren centraal staat.

Foto: Messe Düsseldorf / tillmann